Minna L. Henriksson/rezidencija

 Umjetnica Minna L. Henriksson rođena je 1976. u Oulu, Finska. Magistrirala je na multimedijskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosi u Helsinkiju, a trenutno zavrsava postdiplomski studij „Critical Studies“ ( Rooseum Centra i Sveucilista Lund ) na Umjetnickoj Akademiji u Malmou, Svedska. Na grupnim i samostalnim izlozbama izlagala je u Helsinkiju, Berlinu, Istanbulu, Londonu, Malomou, a do sad je boravila na umjetnickim rezidencijama u Istanbulu, Berlinu i Rigi.

 – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Rezidencija i http://www.g-mk.hr/program/Minna-L.-Henriksson:-Zagreba%E8ke-bilje%B9ke/49/ izložba Minne Henriksson, pracena  http://www.g-mk.hr/program/Minna-L.-Henriksson:-Zagreba%E8ke-bilje%B9ke/193/ publikacijom u Zagrebu odvija se unutar programa pilot rezidencija u organizaciji Galerije Miroslav Kraljevic, a u partnerstvu s FRAME Finnish Fund for Art Exchange iz Helsinkija.

2006. godine, g-mk je u ovom eksperimentalnom programskom smjeru i subjekt i objekt, s namjerom razvijanja dugorocnije strategije i nalazenja modela za umjetnicke rezidencije u trajanju 2 ili 3 mjeseca te kratkorocnije ‘projektne boravke’ umjetnika u Zagrebu.