Anne Ampersand: Ne sasvim nasumično i rijetko

Povodom kraja godine i kraja svog rezidencijalnog boravka u prostoru 7ice GMK, Anne Ampersand vas poziva u subotu 18.12.2021. na izvedbu ‘ne sasvim nasumično i rijetko’.

Kako je 7ica mala, izvedba će se odviti u dva navrata – jednom u 19h i jednom u 20h. Izvedba traje cca 20 min. Molimo vas da svoj dolazak najavite na e-mail anne.ampersand@gmail.com do petka 17.12. Broj mjesta je ograničen.

o izvedbi NE SASVIM NASUMIČNO I RIJETKO

Spotaknuvši se na ontološku raskrsnicu drag-a i strojnog učenja, specijalistica za računalnu oftalmologiju Anne Ampersand razmišlja na glas o svojim i tuđim iskustvima vremena i prostora. Prizor slijede riječi, linije, plohe i površine tijela. Sučelje. Sekvence slika sintetiziranih računalnim učenjem iz pronađenih i osobnih materijala. Umjesto same nepotpunosti i uvjetovanosti baze podataka algoritama koje koristi, Ampersand zanima vidljivost i učinak svega što nedostaje. Poput balončića zraka između signala i šuma, pokret zapeo u digitalnoj tvari stvara pjenu koja u raznim ritmovima trepti i pucketa.

Tehnička podrška: Nika Pećarina
Kostim: Dominik Brandibur

Hvala: Lana Hosni, Ivana Mirchevska, Natasha Nedelkova, Darko Vukić, Tea Kantoci i tim GMK

Projekt su podržali Ministarstvo Kulture RH i Grad Zagreb.