Dora Brkarić: S T R I P T E A S E epizoda pogleda

plesna izvedba
22. svibnja, 20:00 h, GMK (Šubićeva 29)
ulaz slobodan

U sklopu 18. Vox Feminae festivala umjetnica Dora Brkarić u Galeriji Miroslav Kraljević će predstaviti adaptaciju svoje autorske plesne predstave S T R I P T E A S E.

Preuzimajući ulogu cam djevojaka, izvođačice Dora Brkarić i Iva Katarinčić svjetlom svojih mobitela pažljivo usmjeravaju, ali i golicaju, izigravaju pogled gledatelja_ica. Premda same odlučuju koje dijelove tijela žele pokazati, zaslijepljene svjetlošću, ne znaju koga zavode — mrak galerijskog prostora u isto vrijeme tako postaje mjesto ugode, fantazije i žudnje, kao i prostor nelagode i neizvjesnosti. 

Kroz igru s vidljivim i nevidljivim, S T R I P T E A S E na ekspresivan način otvara pitanja djevojačke i izvođačke djelatnosti, kao i mogućnosti reprezentacije tijela i seksualnosti i u galerijskom prostoru i u virtualnom svijetu društvenih mreža.

Više o programu festivala možete pronaći ovdje: https://bit.ly/18VoxFeminaeFestival


Dora Brkarić rođena je u Puli 1996. godine. U Zagrebu završava suvremni ples na Akademiji dramske umjetnosti te nastavlja studiranje koreografije i kompozicija na UNIARTS sveučilišta u Helsinkiju i na SNDO (School for New Dance Development) u Amsterdamu. Surađuje s koreografima kao što su Simone Aughterloney, Flavia Pinheiro, Matej Kejžar, Sanna Myllylahti, Andrea Božić, Mehdi Farajpour… Kroz svoj autorski rad stvaranja plesnih predstava (S T R I P T E A S E, S A L T, Which football team won a basketball competition) stvara i audio vizualni rad Life is GREJP te eksperimentalni film an_Hum_an. Dora kroz svoj rad propitkuje mogućnosti ogoljavanja identiteta, ekspresivnost potisnutoga te doze prisutnosti.


autorica: Dora Brkarić
izvedba i koreografija: Dora Brkarić, Iva Katarinčić
glazba: FIUME / Jasmin Mahmić
kostimi: Bruna Jakupović
tehnička podrška: Ivor Glavaš, Marin Kovačević, Anja Mergeduš
svjetlo: Vid Redža
kustosica: Barbara Gregov
produkcijska podrška: Maja Pavlinić
produkcija: GMK, Vox Feminae / K-Zona


Program je dio 18. Vox Feminae Festivala. Rezidencijalni program GMK u sklopu kojeg je ko-producirana izvedba financira Ministarstvo kulture i medija i Gradski ured za kulturu i civilno društvo. Rad GMK podržava Zaklada Kultura nova