Rezultati godišnjeg natječaja Tvornica 2024.

WHAT WOULD HAPPEN IF I WOULD SWALLOW IT? autorice Valentine Butumović proglašen je pobjedničkim radom Tvornice 2024.

Koncept istražuje složene veze između intimnosti, dekompozicije, reprodukcije, erotičnosti i kulturne fermentacije, koristeći naftne derivate kao osnovne materijale. Rad je refleksija kako na kulturu tako i na mitologije koje proizlaze iz industrije fosilnih goriva, izazivajući kontradiktorne osjećaje i potičući na promišljanje.

Projekt je odabran od strane stručnog žirija sastavljenog od Petre Mrše, Valerije Cerovec, Ivana Slipčevića, Leopolda Rupnika i Maje Pavlinić te će se ove godine realizirati i izložiti u prostorijama Galerije Miroslav Kraljević.

Čestitke Valentini i hvala još jednom svima koji su se odazvali na natječaj.


Valentina Butumović, rođena 1994. godine u Puli, studirala je Nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a svoje obrazovanje nastavila na Nida Art Colony u Litvi i kroz Erasmus+ razmjenu na Akademiji likovnih umjetnosti u Vilniusu. Njezini radovi izloženi su na brojnim domaćim i međunarodnim izložbama. U radu se bavi istraživanjem interakcije između organskog i sintetičkog u kontekstu suvremenih ekoloških izazova. Trenutno živi u Berlinu.