LA Warman: 𝒲𝓇𝒾𝓉𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝐸𝓇𝑜𝓉𝒾𝒸 𝐵𝑜𝒹𝓎

𝒲𝓇𝒾𝓉𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝐸𝓇𝑜𝓉𝒾𝒸 𝐵𝑜𝒹𝓎 (hrv. pisati erotsko tijelo) trodnevna je radionica pisanja namijenjena kreativ⁞kama koje zanima istražiti odnos pisanja i tijela.

Inspirirana idejama Audre Lorde, radionica se ustredotočuje na tijelo kao izvor kreativnosti. Obuhvaćat će jednostavne vježbe pisanja (u pokretu), zajedničko čitanje odabranih tekstova te (prema željama sudioni⁞ca) vrijeme za međusobno  dijeljenje nastalih i/ili drugih (tekstualnih) radova.

Radionicu će voditi američka pjesnik⁞inja i glazbeni⁞ca 𝐋𝐀 𝐖𝐚𝐫𝐦𝐚𝐧.

Radionica je besplatna, a prethodno iskustvu u pisanju nije uvjet sudjelovanja. Odvijat će se na engleskom jeziku.

✍🏻 Prijave:

Broj mjesta je ograničen, a za prijavu je dovoljno svoje ime i prezime poslati na e-mail adresu: barbara.gregov@gmail.com.

🕰️ Termini održavanja:

Utorak, 5.12.2023. 18:00 – 20:00
Četvrtak 7.2.2023. 18:00 – 20:00
Petak 8.12.2023. 18:00 – 20:00


𝐋𝐀 𝐖𝐚𝐫𝐦𝐚𝐧 je pjesnik⁞inja i glazbeni⁞ca koj⁞a živi i radi u New Yorku. Najnoviju novelu „Dust”, objavi⁞la je 2022. godine za Inpatient Press. Nje⁞zina erotska novela „Whore Foods” 2020. godine nagrađena je nagradom Lambda Literary Award. Osnivač⁞ica je neformalne spisateljske škole za pisanje pod nazviom Warman School. Programi škole bave se temama poput erotike, smrti, boga ili depresije, a završilo ih je preko 600 studen⁞tica, online ili uživo. Nje⁞zinu pjesmu „ADMSDP” glazbeni portal Pitchfork uvrstio je među 100 najboljih pjesama 2020. godine. Warman je diplomira⁞la na MFA Programu za spisatelj⁞ice i pjesnik⁞inje na Sveučilištu Massachusetts u Amherstu. Izvedbene radove i instalacije izlaga⁞la je na izložbama u raznim institucijama kao što je MOCA Cleveland, ICA Philadelphia, Time-Based Art Festival, Poetry Project i Open Engagement. Svoj rad predstavi⁞la je na Brown Universityju, Hamilton Collegeu, Reed Collegeu, Hampshire Collegeu i drugima. Nje⁞zini radovi predstavljeni su i u medijima kao što je Interview Magazine, Vulture-a, poem-a-day, Out Magazine i Mousse Magazine. Warman je i osnivač⁞ica organizacije Free Ashley Now.


Organizatorica: 𝐁𝐚𝐫𝐛𝐚𝐫𝐚 𝐆𝐫𝐞𝐠𝐨𝐯
Proukcija: 𝐆𝐌𝐊
Projekt podržava: Ministarstvo kulture i medija RH, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba