Natječaj za produkciju novog rada: Tvornica 2020.

S obzirom na orijentaciju i dosadašnju djelatnost GMK, prednost imaju umjetnici/ce i⁄ili istraživači/ce čiji se radovi temelje na interdisciplinarnom istraživanju, odnosno prožimanju različitih praksi. Na natječaju se razmatraju samo ideje ili radovi koji su u prvoj fazi izvedbe. Neće se razmatrati već dovršeni i prije izloženi radovi ili projekti. Autorima se preporuča, prije same prijave, detaljnije proučiti rad galerije na stranici: www.g-mk.hr.
Ovim natječajem GMK ostvaruje jednu od svojih programskih odrednica, a to je poticanje i produkcija radova i projekata od šire društvene važnosti s ciljem stvaranja živog mjesta kulturne razmjene i proizvodnje. S tim u vezi, autor⁄ica izabran⁄a na natječaju imat će savjetodavnu pomoć kustosa GMK u promišljanju i realizaciji rada, bit će mu⁄joj dostupni svi galerijski resursi te će imati financijsku podršku za realizaciju rada i njegovu prezentaciju u sklopu galerijskog programa u prosincu 2020. godine.
Prošle je godine na Natječaju žiri u sastavu: Ana Kovačić, Sanja Sekelj, Lea Vene, Božena Končić Badurina i Maja Pavlinić izabrao prijedlog Tare Ivanišević (Napravljeno: radni naslov za napraviti, siječanj 2020.). 2018. godine  je izabran prijedlog Matije Debeljuha „Y“, 2017. odabran je projekt „In situ“ Dore Đurkesac i Karle Paliske, a 2016. godine Natječaj je rezultirao izložbom „Ti si malen, ja sam velik!“ Ane Kuzmanić. Prvi je Natječaj rezultirao izložbom „Stagnacija“ Ive Cepanec u 2014. godini. 

 

OPĆI UVJETI NATJEČAJA 

Natječaj je otvoren za umjetnike/ce i ostale zainteresirane iz Hrvatske, uz uvjet da autor/ica može priložiti maksimalno jedan projekt.

PRIJAVA MORA UKLJUČIVATI:

1. PODACI O AUTORU
– Ime/imena autora
– Adresa (jednog) od autora
– Životopis
– Portfolio
– Telefon ili mobitel (jednog) od autora
– E-mail (jednog) od autora

2. TEKSTUALNI I VIZUALNI MATERIJALI
– kratki tekstualni opis rada, autorske koncepcije ili projekta (do 2 kartice teksta) u PDF formatu
– vizualni prilog (maksimalno pet) u jpg ili pdf formatu
– okvirnu specifikaciju troškova rada ili projekta
Sve vizuale potrebno je zajedno arhivirati kao .zip format, imenovati ime_rada.zip te uploadati putem wetransfera, jumbomaila ili sendspacea i poslati na mail za prijavu.

 

Rok za predaju prijava na natječaj je 15.03.2020. godine.

Radovi se mogu prijaviti na mail: info@g-mk.hr s naznakom Za natječaj.

Svi prijedlozi koji do zadanoga roka neće stići na e-mail, te prijedlozi s nepotpunom dokumentacijom, neće se razmatrati.

Autor/ica će biti obaviješten/a elektroničkom poštom o ishodu natječaja najkasnije do 25.03. 2020., a rezultati će potom biti objavljeni i na web stranici galeriji, zajedno s imenima članova žirija.

Izložba je predviđena za prosinac 2020. godine.

Svoje upite vezane uz natječaj šaljite na info@g-mk.hr. 

Produkciju novog rada i izložbu podržavaju Ministarstvo kulture, Grad Zagreb i INA – Industrija nafte d.d.