Ankle Biter: Jaakko Pallasvuo / Anni Puolakka / Tarwuk

Anni Puolakka (rođena u Oulu, Finska) djeluje u Helsinkiju i Rotterdamu kroz medij performansa, videa, instalacije, crteža i tekstova u kojima se situation specific i dokumentarni materijali ugrađuje u izmišljene svjetove. Izlagala je u Bunkier Sztuki (Krakow), BOZAR (Bruxelles), PLATO Ostrava, Muzej suvremene umjetnosti Kiasma (Helsinki) i Performance Space (Sydney).
www.annipuolakka.com

Jaakko Pallasvuo (rođen 1333.) je umjetnik. Pallasvuo kroz video, tekstove, izvedbe i instalacije istražuju tjeskobu sadašnjeg života i izglede za život u nekoj mogućoj budućnosti. Posljednjih godina njegov je rad, među ostalim, predstavljen na The New York Film Festivalu, Muzeju moderne umjetnosti u Varšavi, Kunsthalle St. Gallen i Jupiter Woods.
www.jaakkopallasvuo.com

Tarwuk (Bruno Pogačnik Tremow i Ivana Vukšić) umjetnički je duo koji djeluje u Zagrebu i New Yorku. Tarwuk surađuje s raznolikom skupinom ljudi, uključujući i članove njihovih obitelji, kako bi proizveli uklete instalacije, objekte i filmove. Njihove nedavne izložbe uključuju: ‘Ti živiš već hiljadu godina’ u team gallery, ’Beside Myself’ u JTT, ‘Tužni Rudar’ u 15 Orientu, ‘21070621-141332 (2)’ u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku, ‘Tout est pret. Au premier signal que vous nous enverrez de Tireste, tous se leveront en masse pour l’independance de la Hongrie.Xrzah’ u Etnografskom muzeju Istre u Pazinu.
www.tarwuk.com

Izložbu je podržalo Ministarstvo kulture, Frame Contemporary Art Finland i FACE Croatia.

Program GMK podržava Zaklada Kultura nova.

Izložba je otvorena do 19.1.2019.