Kuća Neda 2023. – prijava za rezidencijalni program u Brooklynu, NY

Rok za prijavu: 1.6. 2023
Link za prijavu: https://shorturl.at/dlsAU
Webstranica: house-of-neda.com


Program Kuća Neda je rezidencijalni program u Brooklynu, NY namijenjen LGBTIQ osobama iz Hrvatske, Bosne, Srbije, Kosova i Crne Gore. Održava se jednom godišnje u trajanju od četiri tjedna. Sudionici_ice programa imaju priliku raditi istraživanje iz područja po njihovom izboru. Program pokriva pun trošak smještaja, transporta, zdravstevnog osiguranja i izdavanja vize.

Nedina kuća je jednosobni stan veličine 40m2 u Williamsburgu, Brooklynu u stambenoj zgradi. Nedina kuća je dostupna na korištenje rezidentima_cama u dogovorenim datumima. U stanu se nalazi kuhinja, kupaona, spavaća soba, dnevna i radna soba.

Rezidenti_ice su pozvani_e koristiti ovaj program za slobodno istraživanje, bez obaveze da produciraju novi rad ili izložbu. Po završetku programa, rezident_ica bit će pozvan_a da svoje iskustvo predstavi u Galeriji Miroslav Kraljević.

Prijave

Prijaviti se mogu osobe u bilo kojoj životnoj dobi, starije od 21. Htjeli bismo naglasiti da su dobrodošle osobe u starijoj životnoj dobi. Program je namijenjen  cis ženama, trans, interspolnim i  rodno varijantnim  osobama. Prijave su otvorene do 1.6.2023. Ponovni natječaj za Kuću Neda biti će raspisan 2024. godine.  Prijava je dostupna na ovom linku.

Selekcijski process

U selekcijskom procesu sudjelovati će nezavisni žiri.  Kandidati_kinje koji_e uđu u uži krug, bit će pozvani_e na intervju. Odabrani rezidenti_ice bit će obaviješteni_e o odluci žirija najkasnije 10.6. 2023. 

Ovaj mikro program je volonterski poduhvat, a voljeli_e bismo da možemo ugostiti više od jednog kandidat_kinje godišnje te se nadamo se da će to biti u budućnosti moguće. 

Program se 2023. godini održava u partnerstvu s Galerijom Miroslav Kraljević i financijski ga podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba.