Otvoreni studio: Prijateljske utakmice na Grmoščici

23. ožujak, 12:00 – 16:00 h

U okviru programa Otvoreni studio u kojem gostuje novomedijski umjetnik Željko Beljan, s veseljem vas pozivamo da se pridružite seriji prijateljskih nogometnih utakmica koje će se održati na napuštenom terenu Grmoščica u ovu subotu, 23. ožujka.

Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku da iz prve ruke doživite kako sport, posebice nogomet, služi kao inspiracija za stvaranje novih umjetničkih radova.

Okupljanje je zakazano u 12:00 sati na okretištu Črnomerec, ispred Konzuma, nakon čega ćemo se zajedno uputiti prema nogometnom terenu pješke. Druženje je planirano do 16:00 sati.

Osigurali smo hranu i piće, ali vas pozivamo da, ako želite, donesete i nešto svoje. Osim uživanja u nogometu, ovo će biti prilika za neformalno druženje s umjetnikom Željkom Beljanom te za doprinos njegovom istraživačkom projektu. Svi ljubitelji nogometa, umjetnosti i druženja su dobrodošli, bez obzira na dob. 

Ako ste zainteresirani sudjelovati, molimo ispunite ovaj kratki obrazac:
https://forms.gle/pCruk4r3Yb13LPdz7

Vaša prijava će nam pomoći organizirati timove i osigurati da svi imaju sjajno iskustvo. Očekuje vas dan pun sporta, umjetnosti i zajedništva, uz hranu, piće i dobro društvo. 

Vidimo se na terenu!


Željko Beljan vizualni je umjetnik koji u svojoj umjetničkoj praksi fokusira na fenomen ručnog rada i njegovu poziciju u suvremenim umjetničkim praksama, istražujući tekstil i rukotvorne tehnike kao umjetnički medij. Pritom istražuje odnos između ručnog rada i amaterskog, hobističkog bavljenja sportom, stavljajući pritom naglasak na participativnost i uključenost publike u realizaciju radova. Diplomirao je na Odsjeku za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 2021. Finalist je nagrade Radoslav Putar za 2023. godinu i alumnus WHW akademije u generaciji 2022. Od 2011. sudjelovao je u znatnom broju skupnih izložbi u Hrvatskoj i regiji, a dosad je ostvario i niz samostalnih: Projekt Arkade (MSU, Zagreb, 2023.); Neriješeno (Galerija Šira, Zagreb, 2022.); Gost (Prostor, Split, 2022.; Tratinska 64 – CIMO, Zagreb, 2021.); Tri kornera penal (Nogometni teren OŠ Marijan – Culture hub Croatia, Split, 2022.; Atelijeri Žitnjak, Zagreb, 2022.); Truth is a Forgotten Memory (u suradnji s Rebeccom Merlić, Etnografski muzej, Zagreb, 2022.); Benjamin Beljan: Željko (Garaža Kamba, Zagreb, 2022.); Benjamin (Galerija CEKAO, Zagreb, 2022.); Mit, vez i Vuteks (NMG@Praktika, Split, 2020.; Galerija Karas, Zagreb, 2020.); Cartoon Core (Galerija Siva, Zagreb, 2018.; Inquiry Inc., Osijek, 2016.).


Umjetnik: Željko Beljan
Organizator: GMK
Kustos_ice: Maja Pavlinić, Antonela Solenički, Petar Vranjković
Producentica: Tea Matanović
Vizual: Lovro Škiljić

Program Otvorenog studija 2024. nastaje uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba.

Program Galerije Miroslav Kraljević podržava Zaklada Kultura Nova.