Radionica :: Flaneur Magazine x GMK

Urednici časopisa Flaneur održat će trodnevnu radionicu u suradnji s Galerijom Miroslav Kraljević u periodu 14.-16.6.2019. Koristeći psiho-geografske i kolaborativne strategije, radionica će pružiti kreativno čitanje gradskog pejzaža koji otkriva skrivene slojeve i mitologije mjesta. Urednici časopisa i 15 sudionika prostor GMK-a pretvorit će u privremenu redakciju u kojoj će se kolaborativno i interdisciplinarno pristupiti izrađivanju jedinstvenog časopisa. Sudionici će se upoznati s kulturnim tehnikama flaneuringa i narativnim strategijama psihogeografije. Magazin će biti posvećen istraživanju Martićeve ulice.

Radionica je primarno namijenjena fotografima, ilustratorima, arhitektima, urbanistima, povjesničarima, piscima, umjetnicima, izvođačima i grafičkim dizajnerima ali i ostaloj zainteresiranoj publici.

U prijavi se kratko predstavite i napišite zašto želite sudjelovati. Nakon odabira sudionika dobit ćete daljnja uputstva. Prijave se šalju na engleskom jeziku. Radionica se održava na engleskom jeziku. Rok za prijavu je 7.6.2019.

Molim pošaljite prijave na: grashina@flaneur-magazine.com & fabian@flaneur-magazine.com

O Flaneur časopisu:
Flaneur je nomadski, nezavisni časopis koji se fokusira na jednu ulicu po broju. Časopis obuhvaća kompleksnost pojedine ulice, njezine slojeve i fragmentiranu prirodu s naglašenim književnim pristupom u obradi pojedinih tema. Sadržaj časopisa kreiraju umjetnici različitih disciplina, a tim časopisa provodi dva mjeseca na lokaciji pripremajući novi broj. Časopis nastaje kroz kolaborativni, impulzivni i nekonvencionalni pristup te pokušava iz perspektive jednog mikrokozmosa ispričati univerzalne priče.
Više info: https://flaneur-magazine.com

Kada: 14.6. – 16.6.2019.
Gdje: GMK, Šubićeva 29, Zagreb

Radionica je besplatna, ali sudionici su odgovorni sami si osigurati hranu.


Radionica se realizira u suradnji s Design District Zagreb i Turističkom zajednicom Grada Zagreba.


Projekt podržava Goethe-Instutut Kroatien i Grad Zagreb.

Rad GMK podržava Zaklada Kultura Nova i Foundation for Arts Initiatives