Tvornica 2022. – Natječaj za produkciju i izlaganje u GMK

Natječaj za produkciju i izlaganje novog umjetničkog rada pod nazivom Tvornica već gotovo desetljeće omogućava umjetnicima da se u stabilnim uvjetima posvete stvaranju. Koncept Tvornice usko je povezan s generalnim nedostatkom prostornih i financijskih uvjeta za razvijanje radova koji nisu nužno profitabilni. Kao i prethodnih godina, natječaj je rezerviran za radove koji su u povojima, ideje i koncepte koji još uvijek nisu otjelovljeni. Na natječaj se mogu javiti samostalni umjetnici ili kolektivi. Tvornica 2022. utjelovljuje misiju GMK: poticanje djelovanja umjetnika i produkcija radova s ciljem stvaranja živog mjesta slobodnog, otvorenog dijaloga, kulturne razmjene i proizvodnje. Ovogodišnji žiri natječaja čine Nikola Bojić, Vida Guzmić, Sonja Pregrad i tim GMK (Lovro Japundžić i Maja Pavlinić).

Autor⁄ica izabran⁄a na natječaju imat će savjetodavnu pomoć kustosa GMK u promišljanju i realizaciji rada, bit će mu⁄joj dostupni svi galerijski resursi te će imati financijsku podršku za realizaciju rada i njegovu prezentaciju u sklopu galerijskog programa u prosincu 2022. godine. Sredstva za produkciju i izlaganje izabranog rada iznose 25.000 kn.

OPĆI UVJETI NATJEČAJA
Natječaj je otvoren za umjetnike/ce i ostale zainteresirane iz Hrvatske, uz uvjet da autor/ica može priložiti maksimalno jedan projekt.

PRIJAVA MORA UKLJUČIVATI:

1. PODACI O AUTORU
– Ime/imena autora
– Adresa (jednog) od autora
– Životopis
– Portfolio
– Telefon ili mobitel (jednog) od autora
– E-mail (jednog) od autora

2. TEKSTUALNI I VIZUALNI MATERIJALI
– kratki tekstualni opis rada, autorske koncepcije ili projekta (do 2 kartice teksta) u PDF formatu
– vizualni prilog (maksimalno pet) u jpg ili pdf formatu
– okvirnu specifikaciju troškova rada ili projekta

Sve vizuale potrebno je zajedno arhivirati kao .zip format, imenovati ime_rada.zip te uploadati putem wetransfera, jumbomaila ili sendspacea i poslati na mail za prijavu. Rok za predaju prijava na natječaj je 30.04.2022. godine.

Radovi se mogu prijaviti na mail: info@g-mk.hr s naznakom „Za natječaj“. Svi prijedlozi koji do zadanoga roka neće stići na e-mail, te prijedlozi s nepotpunom dokumentacijom, neće se razmatrati.

Autor/ica će biti obaviješten/a elektroničkom poštom o ishodu natječaja početkom svibnja, a rezultati će potom biti objavljeni i na web stranici galeriji. Izložba je predviđena za prosinac 2022. godine.

Svoje upite vezane uz natječaj šaljite na info@g-mk.hr.

Rad GMK podržava Zaklada Kultura Nova i INA d.d.
Projekt Tvornica 2022. podržava Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Gradski ured za kulturu grada Zagreba.