Tvornica 2024. – natječaj za produkciju i izlaganje u GMK

07.03.2024. – 10.04.2024.

Natječaj za produkciju i izlaganje novog umjetničkog rada pod nazivom Tvornica već gotovo desetljeće omogućava umjetnicima da se u stabilnim uvjetima posvete stvaranju. Koncept Tvornice usko je povezan s generalnim nedostatkom prostornih i financijskih uvjeta za razvijanje radova koji nisu nužno profitabilni.

Tvornica 2024. utjelovljuje misiju GMK: poticanje djelovanja umjetnika i produkcija radova s ciljem stvaranja živog mjesta slobodnog, otvorenog dijaloga, kulturne razmjene i proizvodnje. 

Kao i prethodnih godina, natječaj je rezerviran za radove koji su u povojima, ideje i koncepte koji još uvijek nisu otjelovljeni. Na natječaj se mogu javiti samostalni umjetnici ili umjetnički kolektivi, a za prijavu nije potrebno biti članom strukovne udruge ili HZSU. 

Autor⁄ica izabran⁄a na natječaju imat će savjetodavnu pomoć kustosa GMK u promišljanju i realizaciji rada, bit će mu⁄joj dostupni svi galerijski resursi te će imati financijsku podršku za realizaciju rada i njegovu prezentaciju u sklopu galerijskog programa u prosincu 2024. godine.

Sredstva za produkciju i izlaganje izabranog rada iznose 3000 €.


OPĆI UVJETI NATJEČAJA

Natječaj je otvoren za umjetnike/ce i ostale zainteresirane koji primarno žive i djeluju u Zagrebu (ili mogu izdvojiti vrijeme na rad na projektu u Zagrebu), uz uvjet da autor/ica može priložiti maksimalno jedan projekt.

Na natječaj se mogu prijaviti svi zainteresirani neovisno o dobi, formalnom obrazovanju, prethodnim izložbama i sl.

Prijava mora uključivati:

1. PODACI O AUTORU
– ime/imena autora
– adresa (jednog) od autora
– životopis
– portfolio
– telefon ili mobitel (jednog) od autora
– e-mail (jednog) od autora

2. TEKSTUALNI I VIZUALNI MATERIJALI
– kratki tekstualni opis rada, autorske koncepcije ili projekta (do 2 kartice teksta) u PDF formatu
– vizualni prilog (maksimalno pet) u jpg ili pdf formatu
– okvirnu specifikaciju troškova rada ili projekta

Sve vizuale potrebno je zajedno arhivirati kao .zip format, imenovati ime_rada.zip te uploadati putem wetransfera, jumbomaila ili sendspacea i poslati na mail za prijavu.

Rok za predaju prijava na natječaj je 10.04.2024. godine. Stručni žiri bit će naknadno objavljen.

Važno! Rok se produljuje do kraja travnja 2024.

Radovi se mogu prijaviti na mail: info@g-mk.hr s naznakom „Za natječaj“. Svi prijedlozi koji do zadanoga roka neće stići na e-mail, te prijedlozi s nepotpunom dokumentacijom, neće se razmatrati.

Autor/ica će biti obaviješten/a elektroničkom poštom o ishodu natječaja početkom svibnja, a rezultati će potom biti objavljeni i na web stranici galerije. Izložba je predviđena za prosinac 2024. godine.

Svoje upite vezane uz natječaj šaljite na info@g-mk.hr.


Rad GMK podržava Zaklada Kultura Nova i INA d.d.

Projekt Tvornica 2024. podržava Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Gradski ured za kulturu i civilno društvo grada Zagreba